گیم رنتر

بهترین بردگیم‌های ایرانی

Saturday، ۶ Amordaad ۱۴۰۳

در سال‌های اخیر بردگیم‌های ایرانی به کیفیت بردگیم‌های خارجی و حتی در مواردی بهتر از آن‌ها رسیده‌اند. اما ممکن است بسیاری از افراد با این بازی‌ها آشنا نباشند. در این مقاله می‌خواهیم ۶ مورد از بهترین‌ بازی‌های رومیزی ایرانی را معرفی کنیم که می‌توانند شما را به خوبی سرگرم کنند.

با خرید یا اجاه این بازی‌های رومیزی، از طراحان داخلی حمایت کنید. 


بلاد: سرزمین شمشیر و قلم

  • طراح بازی: احسان نظرزاده

  • انتشارات: اسلیما گیمز

روند بازی به این صورت است که سه دسته کارت: حشاشین، رعیت و حکومت در بازی قرار دارند که بازیکنان به انتخاب خودشان، هر گروه را انتخاب می‌کنند. همچنین تعدادی از کارت‌ها هستند که به نام «دانشمندان» شناخته می‌شوند. گروه حشاشین قصد ترور دانشمندان را دارند ولی گروه رعیت و حکومت باید این دانشمندان را به جناح خود جذب کنند.

با اینکه یادگیری بازی راحت است ولی با این حال یک بردگیم استراتژی محور و تاکتیکی است. بلاد یکی از بازی‌هایی که می‌توانید نظر بقیه افراد را نسبت به بردگیم‌های ایرانی عوض کنید.

‌شب‌های مافیا: سناریو زودیاک

  • طراح بازی: گروه طراحان مجموعه تلویزیونی مافیا

  • انتشارات: مجموعه تلویزیونی مافیا

مجموعه‌ شب‌های مافیا از محبوب‌ترین بردگیم‌ها در ایران است که یکی از سناریوهای سرگرم‌کننده آن «سناریو زودیاک» است. در این نسخه از شب‌های مافیا، سه گروه وجود دارد: مافیا، شهروندان و زودیاک.

درست مثل دیگر بازی‌های مافیا، نقش‌های مختلفی مثل: دکتر، کارآگاه، محافظ و… در بازی وجود دارند که هر کدام قوانین خاصی دارند. از طرفی زودیاک یک قاتل و یک بازیکن تک‌رو است و عضو گروه خاصی نیست. هر گروه سعی دارد که هویت افراد دیگر را فاش کند و آن‌ها را از بازی حذف کند تا برنده شود.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد این نسخه اینجاست که دو عدد کارت خام برای اضافه کردن نقش‌های دلخواه شما در جعبه بازی وجود دارد.

شب‌های مافیا: سناریو زودیاک از ۶ تا ۱۲ نفر قابل بازی است.

سفالگر

  • طراح بازی: امیر اردشیری، فاطمه علاءالدین، وحید اسماعیلی

  • انتشارات: هوپا

در این بردگیم هر بازیکن در نقش یک استاد سفالگری قرار میگیرد که باید گِل بخرد، با آن‌ها ظروف سفالی درست کند، رنگ کند و در آخر آن‌ها را بفروشد.

بازی رومیزی سفالگر نسبت به بازی‌های هم سبک خودش راحت‌تر است اما به این معنی نیست که با یک بازی ساده و بدون چالش مواجه هستیم. برای همین یادگیری بازی به زمان بیشتری نیاز دارد ولی بعد از یادگیری، بازی رقابتی و لذت‌بخش می‌شود. 

این بازی نه تنها جنبه سرگرمی دارد، بلکه یک دفترچه با عکس‌های رنگی در جعبه بازی قرار دارد که اطلاعات خوبی در مورد ظروف سفالی ایرانی در آن نوشته شده است.


مقاله پیشنهادی: اگر به بازی‌های رومیزی تک‌نفره علاقه‌مندید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی بهترین بردگیم‌های تک نفره را بخوانید.

کشورگشا

  • طراح بازی: نیما حکمت

  • انتشارات: سورن گیم

بازی کشورگشا یک بردگیم استراتژی دو نفره است که در آن باید مناطق بیشتری از نقشه را تصرف کنید و از طرفی مناطق حریفتان را هم تصاحب کنید. بازی رومیزی کشورگشا را می‌توانید با چهار مدل مختلف با قوانین متفاوت بازی کنید که باعث شده تنوع بسیار بالایی داشته باشد. یادگیری بازی کمی زمان‌بر است اما همین باعث شده عمق استراتژی بازی بیشتر شود.

علاوه‌بر گیم پلی بازی، کیفیت قطعاتی مثل توکن‌های قلعه‌، مهره‌ها، دیوارهای مینیاتوری قلعه‌، نقشه مقوایی و طراحی بصری بازی در سطح بسیار خوبی قرار دارند.

شیر مرغ

  • طراح بازی: رومیز گیمز - مستفیل

  • انتشارات: رومیز گیمز - مستفیل

خنده‌دارترین و بامزه‌ترین بازی این لیست قطعا شیر مرغ است. در این بازی باید دو کلمه را با هم ترکیب کنید تا یک کلمه جدید (که در واقع یک محصول است) ساخته شود، و بعد باید یک بازیکن دیگر که حکم خریدار دارد را قانع کنید تا این محصول را از شما بخرد. 

مثلا شما دو کلمه «شنل» و «خسته» را انتخاب می‌کنید تا کلمه «شنل خسته» را بسازید. حالا باید برای بازیکن خریدار دلیل بیاورید تا این شنل عجیب را از شما بخرد.

در هر نوبت یک بازیکن خریدار است و بقیه بازیکنان باید خریدار را راضی کنند تا محصولات عجیبشان را به او غالب کنند.

شیر مرغ پر از کلمات عجیب و خنده‌دار است که مناسب جمع‌های دوستانه و خانوادگی است.

زیر خاکی

  • طراح بازی: مستفیل

  • انتشارات: سرزمین ذهن زیبا

بعضی از بازی‌های رومیزی روی توانایی ریسک پذیری بازیکنان حساب می‌کنند. در بازی زیر خاکی باید یکی یکی کارت‌ها را بازی کنید و شکلشان را نشان دهید. هر بار که یک کارت رو کردید و متفاوت بود، به گنج بیشتری می‌رسید. ولی اگر کارت تکراری رو شود، تمام گنجتان را از دست می‌دهید. حاضرید برای یک دست دیگر ریسک کنید؟

نکته جالب زیر خاکی اینجاست که دو حالت معمولی و پیشرفته دارد که به انتخاب خودتان قابل بازی است. در حالت معمولی، بازی ساده‌تر است ولی در حالت پیشرفته، کارت‌های «انگشتری» هم به بازی اضافه می‌شوند که چالش و هیجان بیشتری به بازی اضافه می‌کنند.

سوالات رایج

بهترین بازی‌های رومیزی ایرانی کدام‌اند؟

«بلاد: سرزمین شمشیر و قلم» و «سناریو زودیاک» از بهترین بردگیم‌های ایرانی هستند.

یادگیری کدام یک از بازی‌های رومیزی ایرانی راحت‌تر است؟

بلاد، شیر مرغ و زیرخاکی زمان یادگیری کمتری دارند.

نویسنده مطلب

علی سلطانیان
علی سلطانیان

علی تولید محتوا در زمینه‌های مختلفی رو دوست داره؛ ولی نوشتن در حوزه گیمینگ و تکنولوژی همیشه انتخاب اولش بوده. در گیم رنتر، علی به عنوان یکی از نویسنده‌های بلاگ و محصولات فعالیت داره و از اونجایی که عاشق مطالعه در زمینه اخبار و اتفاقات حوزه سرگرمی و تکنولوژیه، خبرهای داغ رو هم پوشش می‌ده.